Tillbaka

Årets sex SP-dagar är nu avslutade

Tack till våra samarbetspartners, talare och besökare som tillsammans fyllde dagarna med kunskap, dialog och tankar om framtiden.
Här nedan kan du ta del av de presentationer som visades.



Transport

Lund, 2 mars

DEN STORA OMSTÄLLNINGEN

Presentationer

4 år till fossilfritt 2020 - hur ser läget ut?
Britt Carlsson, Region Skåne

Pålitligheten i uppkopplade transporter
Jan Jacobson, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Transporter i gungning eller på fast mark?
Anders Johnson, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

AstaZero - Active safety test area
Nicklas Lundin, AstaZero

Appen som ska skydda cyklister
Stefan Candefjord, Jalp

SAMHÄLLSBYGGNAD

Lund, 3 mars

FRAMTIDENS FLEXIBLA STAD

Presentationer

Sustainable Urban Transformation
Kes McCormick, IIIEE Lund University

Vi bygger staden på den mark som imorgon ska ge oss mat
Johanna Olsson, JTI – Institutet för Jordbruks- och Miljöteknik

Provning och testning verifierar den hållbara staden
Kristian Tammo, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Tillämpbar forskning banar väg för framtiden
Linus Malmgren, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Avfall - från usch till resurs
Marianne Grauers, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Digitalisering

Göteborg, 9 mars

INDUSTRI 4.0

Presentationer

Potential of the 4.0 paradigm
Philippe Ramin, German Innovation Centre for Industry 4.0

Vilken kompetens behöver svensk industri för att ta del av Industri 4.0?
Magnus Mörstam, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Husqvarnas resa mot Industri 4.0
David Gustavsson, Husqvarna

3D printing & additive manufacturing - Hype eller framtid?
Klas Boivie, Sandvik R&D

Öppna data - Risker och resurser
Johan Nilsson, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Livsmedel

Stockholm, 15 mars

LÖNSAMHET I ALLA LED

Presentationer

Att utveckla och stärka svensk matproduktion - Livsmedelsstrategin
Helene Holstein

Creating the Future of Dairy: the value of technology, innovation and networks
Harry J. Barraza, Head of Open Innovation, Arla Foods

Food for Progress - The now of eating
Anna Kajsa Lidell, Food for Progress och Charlotte Eklund, Livsmedelsacceleratorn

Framtiden djuromsorg, framtidens kött, framtidens lönsamhet
Britt-Marie Stegs, Hälsingestintan

Kundfokus ger svenskt kött
Ann Segerborg Fick, JTI - Institutet för jordbruks- och miljöteknik

Att knyta ihop kedjan och skapa lönsamhet
Anna Widerberg, Ulf Sonesson och Martin Hedberg, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Bioeconomy

Stockholm, 16 March

TINY BUT TALENTED

Presentationer

A part of Sweden - Bioeconomy and nanocrystalline cellulose at SP
Markus Norström, SP Technical Research Institute of Sweden

Bio-based materials are better - Composite materials on a nano scale
Tord Gustafsson, Blatraden AB

Nanocellulose in food - Thickener, stablizer and functional ingredient.
Mats Stadig, SP Technical Research Institute of Sweden

Light, strong and porous - the making of biobased food
Please contact Shaul Lapidot at shaul@melodea.eu directly if you want a copy of his presentation

Natural performance enhancer in paints and cosmetics
Ali Moosavifar, Borregaard

Life Science

Stockholm, 16 mars

INNOVATION MOT INFEKTION

Presentationer

Framtidens infektionshot kräver gränslösa samarbeten
Helena Bysell, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Mikrobiologins tekniksprång
Erik Nygren, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Hur kan tjänstedesign göra nytta inom Life Science?
Albin Andersson, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Dela denna sida: